voor de vulling:
200 g gemalen amandelen, 150 g gezeefde poedersuiker, 3 druppels
bittere-amandelolie, 1 eiwit, 4-5 eetl. water. voor het deeg: 200 g
kwark, 6 eetl. melk, 1 ei, 8 eetl. slaolie, 100 g suiker, 1 zakje
vanillesuiker, zout, 400 g bloem, 1 pakje en 6 g (2 afgestreken
theel.) bakpoeder, 100 g rozijnen, 50 g krenten, 1 eidooier, 1eetl.
melk. |
Voor de vulling
de ingrediënten voor de vulling onder voortdurend roeren zo lang
verwarmen tot een gelijkmatige massa is ontstaan, een beetje af
laten koelen. Voor het deeg de ingrediënten vermengen, zeven, de
helft daarvan door het kwarkmengsel roeren, de rest van de bloem
erdoor kneden. Het deeg tot een rechthoek van ongeveer 50 x 40
uitrollen De vulling gelijkmatig over het verdelen. De rozijnen en
krenten wassen, goed uit laten lekken, over de amandelmassa
strooien. Het deeg vanaf de lange kant oprollen, de rol in 16
stukken snijden, deze in een ingevette springvorm (doorsnee ongeveer
26 cm) zetten. 1 eierdooier en 1 eetl. melk door elkaar kloppen, de
deegstukken daarmee bestrijken. Oven op 175-220°C. zetten. 50-65 min
bakken. |