Recept 5, Amandel-rozijnenkoek.

 

voor de vulling: 200 g gemalen amandelen, 150 g gezeefde poedersuiker, 3 druppels bittere-amandelolie, 1 eiwit, 4-5 eetl. water. voor het deeg: 200 g kwark, 6 eetl. melk, 1 ei, 8 eetl. slaolie, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 400 g bloem, 1 pakje en 6 g (2 afgestreken theel.) bakpoeder, 100 g rozijnen, 50 g krenten, 1 eidooier, 1eetl. melk.

Voor de vulling de ingrediënten voor de vulling onder voortdurend roeren zo lang verwarmen tot een gelijkmatige massa is ontstaan, een beetje af laten koelen. Voor het deeg de ingrediënten vermengen, zeven, de helft daarvan door het kwarkmengsel roeren, de rest van de bloem erdoor kneden. Het deeg tot een rechthoek van ongeveer 50 x 40 uitrollen De vulling gelijkmatig over het verdelen. De rozijnen en krenten wassen, goed uit laten lekken, over de amandelmassa strooien. Het deeg vanaf de lange kant oprollen, de rol in 16 stukken snijden, deze in een ingevette springvorm (doorsnee ongeveer 26 cm) zetten. 1 eierdooier en 1 eetl. melk door elkaar kloppen, de deegstukken daarmee bestrijken. Oven op 175-220°C. zetten. 50-65 min bakken.