voor het deeg:
150 g boter, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 4
eidooiers, 150 g bloem, voor de garnering: ± 480 g ontpitte morellen
(uit een pot), voor het glazuur: 1 ei, 50 g (2eetl.) suiker, ⅛ l
slagroom, 2 eetl. kersenbrandewijn |
Voor het deeg,
de 150 g boter laten smelten, koud wegzetten. Dan aan het weer
stevig geworden vet 150 g suiker, zakje vanillesuiker toevoegen, zo
lang roeren tot het vet en de suiker schuimig zijn geworden, dan
geleidelijk de 2 eieren, 4 eidooiers toevoegen (elk ei er in
ongeveer 2 min. doorroeren). 150 g bloem zeven, eetl. voor eetl.
erdoor roeren. Het deeg in een ingevette springvorm (rand niet
invetten, doorsnee ongeveer 26 cm) scheppen. Voor de ganering de
morellen uit laten lekken, gelijkmatig over het deeg verdelen. Oven
op 175-200°C. en de taart bakken ongeveer 45-60 min. Voor het
glazuur: de ingrediėnten door elkaar kloppen, ongeveer 15 min. voor
het einde van de baktijd over de morellen verdelen. |