Recept 4, Morellentaart.

 

voor het deeg: 150 g boter, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 4 eidooiers, 150 g bloem, voor de garnering: ± 480 g ontpitte morellen (uit een pot), voor het glazuur: 1 ei, 50 g (2eetl.) suiker, ⅛ l slagroom, 2 eetl. kersenbrandewijn

Voor het deeg, de 150 g boter laten smelten, koud wegzetten. Dan aan het weer stevig geworden vet 150 g suiker, zakje vanillesuiker toevoegen, zo lang roeren tot het vet en de suiker schuimig zijn geworden, dan geleidelijk de 2 eieren, 4 eidooiers toevoegen (elk ei er in ongeveer 2 min. doorroeren). 150 g bloem zeven, eetl. voor eetl. erdoor roeren. Het deeg in een ingevette springvorm (rand niet invetten, doorsnee ongeveer 26 cm) scheppen. Voor de ganering de morellen uit laten lekken, gelijkmatig over het deeg verdelen. Oven op 175-200°C. en de taart bakken ongeveer 45-60 min. Voor het glazuur: de ingrediėnten door elkaar kloppen, ongeveer 15 min. voor het einde van de baktijd over de morellen verdelen.