voor de
garnering: 150 g boter, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetl.
melk, 200 g kokosrasp voor het deeg: 150 g kwark, 6 eetl. melk, 6
eetl. slaolie, 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 300 g
bloem, 1 pakje bakpoeder, 3 eetl. melk |
Voor de
garnering laten smelten, geleidelijk toevoegen de ingrediënten, de
200 g kokosrasp erdoor roeren, af laten koelen. Voor het deeg de
ingrediënten vermengen. Vermeng de bloem, 1 pakje bakpoeder, zeven,
de helft ervan door het kwarkmengsel roeren, de rest erdoor kneden,
het deeg tot een lap van ½ cm dik op een ingevette bakplaat
uitrollen, met melk bestrijken. De kokosmassa gelijkmatig over het
deeg verdelen. Voor het deeg een meermalen omgevouwen stuk
aluminiumfolie leggen. Oven op 175-200°C. De kokoskoek in ongeveer
20 min. gaar bakken. De afgekoelde kokoskoek in stukken van gewenste
grootte snijden. |