Recept 2, Kokoskoek.

 

voor de garnering: 150 g boter, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetl. melk, 200 g kokosrasp voor het deeg: 150 g kwark, 6 eetl. melk, 6 eetl. slaolie, 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 300 g bloem, 1 pakje bakpoeder, 3 eetl. melk

Voor de garnering laten smelten, geleidelijk toevoegen de ingrediënten, de 200 g kokosrasp erdoor roeren, af laten koelen. Voor het deeg de ingrediënten vermengen. Vermeng de bloem, 1 pakje bakpoeder, zeven, de helft ervan door het kwarkmengsel roeren, de rest erdoor kneden, het deeg tot een lap van ½ cm dik op een ingevette bakplaat uitrollen, met melk bestrijken. De kokosmassa gelijkmatig over het deeg verdelen. Voor het deeg een meermalen omgevouwen stuk aluminiumfolie leggen. Oven op 175-200°C. De kokoskoek in ongeveer 20 min. gaar bakken. De afgekoelde kokoskoek in stukken van gewenste grootte snijden.