Recept 1, Knoflookaardappels uit de airfryer.

 

         10-15 minuten.     200° temperatuur.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kilo krieltjes (gewassen en 8 minuten voorgekookt in de schil)
3 teentjes knoflook (klein gehakt)
1 sjalotje (klein gesnipperd)
1 eetlepel gedroogde oregano
100 ml olijfolie
1 eetlepel grof zeezout (niet malen dus!)

Verwarm de airfryer op 200 graden. (Ik heb voor deze aardappeltjes de kleine airfryer gebruikt)
Zet alles klaar.
Doe de olijfolie, de gedroogde oregano, de gesnipperde sjalot, de knoflook en het grove zeezout in een Ovenschaal. Meng alles goed door elkaar.
Halveer de voorgekookte krieltjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer goed door elkaar.
Doe de aardappeltjes in het mandje en bereid ze in 15 minuten .
Eet smakelijk!
Serveertip
Ik heb deze gemaakt in de kleine airfryer, de Viva. De bereidingstijd zal in de XL iets korter moeten, ik denk 10 minuten. In deze airfryer heb ik geen spatdeksel gebruikt. Die zou ik in de XL wel gebruikt hebben.