4 plakken
bakbacon
1 ui
1 klein bosjes verse platte peterselie
4 rode paprika's
2 Knorr Bouillonketeltjes kip
100 g magere spekblokjes
200 g risottorijst (bijv. Arborio)
150 g geraspte Parmezaanse kaas
150 g diepvries tuinerwtjes
extra nodig: ovenschaal, aluminiumfolie |
Gevulde
paprika’s maken? Dat lukt zeker met dit eenvoudige recept. Maak
risotto met een geurige Knorr bouillon, bacon en doperwtjes en vul
paprika's met deze smeuïge zelfgemaakte risotto. Verwarm de oven
voor tot 220°C. Snijd de bacon in blokjes. Pel en snipper de ui.
Hak de peterselie fijn. Snijd het bovenste kapje van de paprika's en
verwijder de zaadlijsten. Breng de inhoud van de Knorr
Bouillonketeltjes Kip met 1 l water aan de kook en houd de bouillon
warm.
Bak de spekblokjes knapperig uit, schep ze uit de pan. Bak de ui op
eenmalig vuur in het bakvet zacht en glazig. Voeg de rijst toe. Voeg
beetje bij beetje de bouillon toe en voeg pas het volgende deel toe
als het eerste deel helemaal door de rijst is opgenomen. Voeg de
spekblokjes, de tuinerwtjes en de peterselie toe en schep alles goed
om.
Vul de paprika's met de risotto, zet de kapjes er weer op en zet de
paprika's in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met
aluminiumfolie en bak de paprika's in de voorverwarmde oven in ca.
30 minuten gaar.
VARIATIETIP:
Paprika's zijn uitermate geschikt om te vullen. Vul ze ook eens met
een risotto met paddenstoelen en spinazie. |