1 kl Knorr
Vloeibare Bouillon Kip (verdund tot 100 ml)
1 eigeel
100 g ansjovis
100 ml Chardonnayazijn of witte wijnazijn
50 ml sushiazijn
30 ml olijfolie
peper
8 groene asperges
4 witte asperges
1 Romeinse sla
200 g gemarineerde artisjokken in pot
1 handvol jonge spinazie
200 g burrata
1 el gehakte munt
1 el gehakte basilicum
1 el gehakte Italiaanse peterselie
1 bussel waterkers |
De
ansjovisvinaigrette: Doe de bouillon, het eigeel, de ansjovisfilets
en de twee azijnsoorten in een blender en mix op een hoge stand.
Druppel er de olijfolie bij en mix op een lagere stand tot een
homogene massa.
De salade: Schil de asperges en kook ze in water tot ze beetgaar
zijn. Koel ze onmiddellijk af in een ijsbad. Snijd de romeinse sla
in 4 en grill ze in een hete grillpan.
Meng alle ingrediënten in een kom en wentel ze dan door de
ansjovisvinaigrette. |