1 sjalot
100 g kleine blauwe druiven
4 stengels bleekselderij
½ bos peterselie
250 g varkensfiletlapjes
zout, peper
2 eetlepels bloem
Blue Band Vloeibaar
1 zak Knorr kant-en-klare Champignonsaus
aluminiumfolie |
Pel en snipper
de sjalot. Was de druiven. Maak de bleekselderij schoon en snijd de
stengels in stukjes.
Hak de peterselie fijn. Bestrooi de varkenslapjes met zout en peper
en haal ze door de bloem.
Verhit 4 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Bak hierin
het vlees om en om in 8 à 10 minuten goudbruin en gaar. Haal de
varkenslapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Fruit de sjalot met de bleekselderij in het braadvocht. Voeg de
druiven toe en bak ze kort mee. Voeg de saus toe en verwarm alles op
middelhoog vuur.
Serveer het vlees met de saus en strooi er gehakte peterselie over.
Serveer tips:
Lekker met aardappelgratin of gebakken aardappels.
Je kunt de varkenslapjes ook roosteren. Haal ze niet door de bloem,
wrijf ze in met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en rooster
ze om en om goudbruin en gaar op de grillplaat. |