Recept 402, Asperges met gegrilde gamba.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

16 ongepelde rauwe gamba's
4 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
10 sprieten bieslook
20 witte asperges
2 limoenen
5 plakken serranoham
1 pakje Kant en Klaar Saus voor Asperges a 300 ml
1 stengel citroengras
0.5 theel. suiker
1 ciabatta brood
extra nodig: 4 satéprikkers

Maak een marinade van de olijfolie, de uitgeperste knoflook en de bieslook. Schep de gamba's erdoor en laat ze minimaal 15 minuten marineren. Snijd iedere limoen in 8 partjes en snijd de serranoham in fijne reepjes. Snijd het citroengras in grove stukken. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.
Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15 tot 20 minuten in het hete water nagaren.
Verwarm de grillpan tot gloeiend heet. Rijg de gamba’s en de limoenpartjes om en om aan 4 satéprikkers en grill ze in enkele minuten gaar met mooie grillstrepen.
Meng ondertussen in een sauspannetje de Knorr Kant en Klare saus voor Asperges met de stukken citroengras en verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder het citroengras als de saus klaar is en roer de serranoham erdoor.
Verdeel de asperges over de borden. Leg op elk bord een gambaspies en lepel de saus erover. Leg er een paar plakken ciabattabrood bij en serveer de asperges met gegrilde gamba's direct.

        

Bron: www.knorr.com/nl