Recept 394, Lasagne met gehakt en gele tomaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kleine ui, gesnipperd
400 g mager rundergehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetl. olijfolie
1 rode paprika, in stukjes
500 g gele tomaten, in kleine blokjes gesneden
7 eetl. tomatenpuree
1 handvol verse basilicum
1 eetl. verse tijmblaadjes of ½ gedroogde tijm
3 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
750 g spinazie, gewassen en gedroogd
12 (gele linzen) lasagnevellen
200 g verse mozzarella light, in plakjes

Verwarm de oven voor op 175°C.
Bak de ui, het gehakt en wat knoflook in olie, voeg de paprika's, gele tomaten, tomatenpuree en na een paar minuten het basilicum en de tijm toe. Voeg de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten toe en laat het mengsel ongeveer 15 minuten sudderen.
Roerbak in een andere pan de spinazie kort in een beetje olijfolie met knoflook.
Begin met een dun laagje gehakt in een ovenschaal. Leg de lasagnevellen erop en doe er nog een laagje gehakt bovenop. Dek af met lasagnevellen en leg er een laag spinazie op.
Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en werk af met een laag spinazie. Leg de mozzarellaplakken op de spinazie en bak ze 35 minuten in de oven.

        

Bron: www.knorr.com/nl