Recept 392, Chinese koolrolletjes met gehakt.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

1 Chinese kool
1 eetlepel Solo Vloeibaar
1 pakje gezeefde tomaten
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
2 theelepels oregano
500 g rundsgehakt
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel komijnpoeder
200 ml light room
100 g geraspte kaas (bv Gouda of Edam)

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Snijd 12 mooie bladeren van de kool en kook deze in zijn geheel in 2 minuten beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. Spoel ze af in een vergiet met koud water.
Vet een lage ovenschaal in met 1 eetlepel margarine. Schenk de gezeefde tomaten in een steelpan, voeg het bouillonketeltje toe en de oregano en breng dit aan de kook. Blijf roeren tot het bouillonketeltje is opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes koken tot gebruik.
Meng het gehakt met paneermeel en komijn en breng het op smaak met zout en peper. Vorm 12 ballen van het gekruide gehakt. Rol deze tussen twee handen wat langer en smaller, waardoor je 12 gehaktrolletjes krijgt.
Leg elk rolletje op een koolblad, sla de zijkanten van de kool over het gehakt en rol stevig op. Leg de koolrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Verdeel de light room en de kaas over het gerecht. Laat de schotel in de oven in 25 minuten gaar worden.

        

Bron: www.knorr.com/nl