1 kg kruimige
aardappels
400 g gehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 ei
3 theel. mosterd
5 eetl. vloeibare margarine
7.5 ml Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
600 g witloof
1 appel |
Schil de
aardappels en snijd in lange schijven. Zet de aardappels op in een
laag koud water. Kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden, het ei en 1 theel.
mosterd. Draai er met natte handen 8 ballen van.
Verwarm 3 eetl. vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin op
matig hoog vuur de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur lager en
laat in ca. 15 minuten gaar worden.
Maak de witloof en de appel schoon. Snijd de witloof in grove
stukken en de appel in schijfjes.
Verwarm de rest van de vloeibare margarine in een wok of hapjespan
en bak hierin de witloof en appel ca. 7 min. Breng op smaak met wat
peper en zout.
Haal de gehaktballen uit de pan en laat afgedekt onder
aluminiumfolie rusten.
Voeg 250 ml warm (maar niet kokend) water en het Knorr Sausketeltje
Natuur toe. Laat 1 minuut rusten, roer het Sausketeltje en de rest
van de mosterd er met een garde goed door tot het is opgelost en
laat de saus op laag vuur 1 minuut zachtjes koken.
Schep de aardappelen en witloof met appel op 4 warme borden, leg de
gehaktballen ernaast en schep er wat mosterdjus over. |