500 g
aardappelen, geschild
30 g bloem
500 g bloemkoolroosjes
80 g gemalen kaas
600 g gemengd gehakt
1 blokje Knorr Bouillon Finesse groenten
Solo
25 g Solo
Solo Vloeibaar
1 eetlepel Solo Vloeibaar
5 dl melk
1 ui, fijn gesneden |
Verhit de Solo
Vloeibaar in een pan en bak het gehakt op een matig vuur.
Voeg er de ui aan toe en laat nog even verder bakken. Kook de
aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Kook de bloemkoolroosjes al
dente in gezouten water.
Laat ondertussen in een pan de Solo smelten en roer er de bloem
door. Laat kort garen en voeg er de melk aan toe. Roer er tot slot
de bouillon bij en laat enkele minuten doorkoken. Voeg de helft van
de kaas toe.
Verdeel het gehakt over een ovenschotel, schik er de
bloemkoolroosjes en aardappelschijfjes in en overgiet alles met de
saus.
Strooi er de rest van de kaas over en laat gedurende 20 minuten in
een warme oven op 220°C. gratineren.
Tip:
Mooi goudbruin pureelaagje? Borstel de aardappelgratin in met wat
Solo vloeibaar voor je de grill aanzet. |