800 g
kalfsragout, in stukken
2 soeplepels Solo vloeibaar
1 ajuin
1 dosis saffraan
1 koffielepel komijn
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel gember
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 citroen
800 g aardappelen met stevig vel
125 g ontpitte olijven
1 soeplepel vloeibare honing |
Bak de stukken
kalfsvlees goudbruin in een grote pot met de olijfolie.
Voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden toe en laat 1 minuut verder
bakken.
Voeg 20 cl water, 1 runderbouillonketeltje en een in vier gesneden
citroen toe.
Dek af en laat heel zacht sudderen gedurende ongeveer 1 u. 30 min.
Maak ondertussen de aardappelen schoon, snij ze in grote stukken en
laat ze weken in een grote kom met koud water.
Giet de aardappelen in de pot met de olijven en de honing, meng
goed, dek af en laat gedurende 1 uur verder koken.
Breng de tajine daarna op groot vuur om de saus op te laten koken en
serveer onmiddellijk. |