Recept 276, Kotelet met rode wijn-tomatensaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kg kruimige aardappelen
2 uien
2 tomaten
4 varkenskoteletten (rib karbonades)
3 eetl. vloeibare margarine
Ĺ Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 -2 eetl. MaÔzena-Express voor bruine saus
2 dl rode wijn
600 g doperwten (diepvries)

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een laag koud water. Kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes.
Dep het vlees droog. Bestrooi de koteletten om en om met wat peper.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de koteletten 6 min. per kant. Haal de koteletten uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de uien toe, bak ca. 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 1 min. mee. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur inkoken tot de helft. Voeg ca. 250 ml heet water en het halve Knorr bouillonketeltje toe en laat op laag vuur zachtjes koken. Geregeld roeren.
Kook ondertussen de doperwtjes in ruim gezouten kokend water in ca. 7 minuten gaar. Afgieten en mengen met flink wat grofgemalen zwarte peper.
Roer wat MaÔzena-Express door de saus, zodat het licht gebonden wordt. Leg de koteletten terug in de pan en laat nog 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg peper naar smaak toe.
Schep de aardappelen en doperwtjes op 4 warme borden, leg de koteletten ernaast en schep er wat rode wijn-tomatensaus over.

      

Bron: www.knorr.com/nl