1 kg kruimige
aardappelen
2 uien
2 tomaten
4 varkenskoteletten (rib karbonades)
3 eetl. vloeibare margarine
½ Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 -2 eetl. Maïzena-Express voor bruine saus
2 dl rode wijn
600 g doperwten (diepvries) |
Schil de
aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een
laag koud water. Kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Snijd de tomaten
in blokjes.
Dep het vlees droog. Bestrooi de koteletten om en om met wat peper.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de
koteletten 6 min. per kant. Haal de koteletten uit de pan en houd ze
warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de uien toe, bak ca. 3 minuten.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak 1 min. mee. Voeg de wijn toe en
laat op hoog vuur inkoken tot de helft. Voeg ca. 250 ml heet water
en het halve Knorr bouillonketeltje toe en laat op laag vuur
zachtjes koken. Geregeld roeren.
Kook ondertussen de doperwtjes in ruim gezouten kokend water in ca.
7 minuten gaar. Afgieten en mengen met flink wat grofgemalen zwarte
peper.
Roer wat Maïzena-Express door de saus, zodat het licht gebonden
wordt. Leg de koteletten terug in de pan en laat nog 2 min. zachtjes
pruttelen. Voeg peper naar smaak toe.
Schep de aardappelen en doperwtjes op 4 warme borden, leg de
koteletten ernaast en schep er wat rode wijn-tomatensaus over. |