300 g
aardappelen
200 g uien
400 g paddenstoelen naar keuze
1 lamsschouder met been ą 1200 g
½ flesje Knorr Wild Fond
500 ml witte wijn
1 eetl. azijn
3 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
Extra nodig: braadslede |
Verwarm de oven
voor tot 200°C.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke plakken. Pel de ui
en snijd in ringen. Halveer de paddenstoelen of snijd ze in plakjes.
Verdeel de aardappeltjes met de ui en de paddenstoelen over de bodem
van de braadslede.
Leg de lamsschouder op de groenten. Breng de fond met 750 ml water,
de wijn, de azijn, de in stukjes geknipte rozemarijn en de tijm aan
de kook. Schenk het over de lamsschouder en de groenten. Plaats de
braadslede in de oven en braad het vlees ± 30 minuten.
Keer de lamsschouder en braad nog eens ± 30 minuten in de
voorverwarmde oven. Deze lamsschouder uit de oven smaakt lekker met
een groene salade met waterkers. |