400 g witte
rijst
1 rode paprika
200 ml light room
2 teentjes knoflook
1 ui
1 aubergine
1 courgette
400 g rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden (40 g)
paneermeel
3 eetlepels vloeibare margarine
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees |
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, doe het
deksel op de pan en laat even staan.
Snijd de paprika in kleine stukjes. Doe de stukjes paprika in een
steelpannetje, voeg de light room toe, breng aan de kook en kook 10
minuten op een matig vuur. Pureer de paprika in de room met een
staafmixer tot een gladde saus.
Pel en snipper ondertussen de teentjes knoflook. Pel de ui en snijd
in halve ringen. Snijd de aubergine en courgette in halve plakjes.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en wat paneermeel en de helft
van de knoflook. Draai er 20 kleine balletjes van.
Verhit de margarine in een wok of braadpan en bak hierin in 5
minuten de gehaktballetjes rondom goudbruin. Voeg de ui, de rest van
de knoflook, de courgette en de aubergine toe. Laat het geheel onder
af en toe omscheppen in ca. 10 minuten gaar worden. Voeg het Knorr
Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor.
Voeg de paprikasaus toe aan de gehaktballetjes en de groenten en
warm de saus even mee. Verdeel de rijst over vier warme borden en
schep de Provençaalse balletjes ernaast. |