1½ eetl.
plantaardige olie
500 g runderstoofvlees, in blokjes van 2x2 cm
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 jalapeño peper, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 theel. gerookte paprikapoeder
75 ml rode wijnazijn
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
1 limoen, uitgeperst
10 g verse koriander, blaadjes grof gehakt |
Verhit de olie
in een braadpan. Bak het vlees, op een hoog vuur, al omscheppend
bruin aan. Voeg de knoflook, de jalapeñopeper en de ui toe en bak 1
minuut mee.
Temper het vuur tot halfhoog en voeg de laurier, de kruidnagels en
de gerookte paprika toe. Roer alles goed door.
Voeg 500 ml water en de inhoud van het bouillon keteltje toe en
breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat het vlees in ± 3
uur helemaal gaar stoven.
Schep er de wijnazijn en het limoensap door en bestrooi met de
gehakte koriander.
|