Recept 200, Italiaanse broccolisoep.

 

IngrediŽnten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kleine ui
1 teentje knoflook
100 g bleekselderij
1 eetl. olijfolie
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
200 g ricotta
15 g verse munt
Extra nodig: staafmixer

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne boogjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd de rest in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de ui met de bleekselderij 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe. Schenk 500 ml water, de inhoud van het Knorr bouillonketeltje en de broccoli toe en breng alles aan de kook.
Kook de groenten in 5-7 min. gaar. Voeg de muntblaadjes toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.
Schep de soep in kommen en verdeel er de ricotta over.

        

Bron: www.knorr.com/nl