1 ui
1 wortel
1 courgette
300 g penne
1 eetl. olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
1 theel. gedroogde oregano
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 eetl. fijngesneden verse basilicum |
Pel en snipper
de ui. Schil de wortel en was de courgette. Snijd de steelaanzet van
de courgette en hak de wortel en de courgette fijn. Kook de penne
volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen de olie in een braadpan en fruit de ui en wortel
gedurende 5 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg de tomaten, de
oregano en het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe. Breng alles aan
de kook, temper het vuur en stoof het gerecht in ca. 10 minuten net
gaar.
Voeg de courgette toe en laat alles nog 5 minuten koken. Giet de
pasta af en schenk de tomatensaus over de pasta. Bestrooi met de
basilicum en serveer direct.
|