300 g mager
rundergehakt
400 g Italiaanse groentepakket
1 courgette
100 g zongedroogde tomaat
400 ml magere melk
75 g geraspte 30+ kaas
1 ml olie |
Verwarm de oven
voor op 200˚C.
Snij de courgette in plakjes en halveer ze. Grill de courgette in
een grillpan of rooster ze in de oven met wat olie. Houd ze even
apart. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg dan
de Italiaanse groentemix en de gegrilde courgette toe en bak deze
kort mee.
Voeg dan eerst het zakje sausmix toe en vervolgens 400 ml melk, 250
ml water en de zongedroogde tomaat. Breng het geheel al roerend aan
de kook en laat 2 à 3 min. zachtjes koken. Geen zorgen: de saus
blijft dun.
Neem een ingevette ovenschaal (1,5 l) en bouw daarin om en om de
saus en de lasagnebladen op tot een mooie lasagne. Begin en eindig
met een laagje saus. Strooi, om het gerecht af te maken, de geraspte
kaas erover en laat de lasagne in 35 à 40 min. mooi goudbruin
worden.
|