Recept 141, Gebakken zalm met kruidenkorst en Basilicumsaus.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

200 g parel couscous
1 eetlepel olijfolie
1 courgette
4 mooie lange wortels
200 g cherrytomaatjes
1 zakje Calvé Salad Mix Kruiden Knoflook a 10 g
1 bosje verse bladpeterselie
75 g Knorr Croutons met Peterselie
3 eetlepels koken, bakken en roerbakken vloeibaar roombotersmaak
4 verse zalmfilets à 125 g
1 zakje Knorr Mix voor Room-Basilicumsaus à 45 g
extra nodig: keukenmachine

Verwarm de oven voor tot 160°C. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel koud en meng de couscous vervolgens met de olie. Schil met een dunschiller lange linten van de gewassen courgette (stop bij het zaad) en doe hetzelfde met de waspeen. Was en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Bereid de Calvé Salad Mix Knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de peterselie fijn en hak in een keukenmachine de croutons grof. Meng de helft van de peterselie met de croutons, een eetlepel vloeibare margarine roombotersmaak en beetje zout en peper. Meng de andere helft van de peterselie met couscous.
Verhit in een koekenpan twee eetlepels vloeibare margarine roombotersmaak en bak hierin de zalmfilets mooi bruin, begin met de huidzijde naar boven. Leg de zalmfilets op een ovenplaat en strooi hier overheen de peterselie broodkruim. Gaar de zalmfilets nog ongeveer 5 minuten in de oven.
Meng de Calvé Salad Mix dressing met de courgette en wortel linten en meng de couscous en de tomaatjes erdoor. Bereid de Knorr Basilicum Roomsaus volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de zalmfilet op het bord, schenk de basilicumsaus erbij en schep de salade op het bord.

        

Bron: www.knorr.com/nl