Onze Mexicaanse
Enchiladas zet je zo op tafel. De tortilla’s zijn rijk gevuld met
pittige kip en paprika. Lekker uit de oven met een knapperige korst
van tomaat en geraspte kaas, en de romige side dip.
1 Knorr Wereldspecials Mexicaanse Enchiladas
250 g kipfilet
1 gele paprika
1 rode ui
2 tomaten
125 ml creme fraiche
50 g geraspte kaas
1 eetlepel olie |
Verwarm de oven
voor op 200˚C. Snipper de ui grof, snij de paprika in reepjes en de
tomaten in blokjes. Houd de tomatenblokjes even apart. Snij de
kipfilet in blokjes en meng de kipblokjes met de ‘marinadepasta’ in
een kom.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en bak hierin de
kipblokjes goudbruin. Bak de ui en paprika kort mee. Voeg dan 50 ml
water toe en verwarm het geheel nog 1 min.Meng de inhoud van het
zakje ‘tomatensaus’ met de tomatenblokjes en 2 eetlepels water in
een pannetje. Verwarm het geheel kort en roer het tot een saus.
Vul de ‘tortilla’s’ met het kipmengsel en leg ze dichtgevouwen in
een ovenschaal. Schenk de tomatensaus gelijkmatig over de tortilla’s
en bestrooi ze met de geraspte kaas. Bak de Enchiladas ca. 15 min.
in de voorverwarmde oven.
Voor de dipsaus: meng de ‘dipsausmix’ samen met de creme fraiche en
1 eetlepel water in een kommetje.
Serveer de Enchiladas samen met de dipsaus.
Tip: Maak zelf een lekkere guacamole saus door 1 rijpe avocado, een
scheutje limoensap, zwarte peper, en koriander blaadjes met elkaar
te vermengen. |