Recept 5, Bruschetta met nectarine, gorgonzola en munt.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

3 nectarines
0.5 bosje munt (fijngehakt)
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels hazelnoten
1 ciabattabrood
250 gram ricotta
100 gram gorgonzola
3 eetlepels balsamicoazijn

Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng met de munt en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof en houd apart.
Snijd de ciabatta in dikke sneetjes en bestrijk aan beide kanten met de overige olijfolie. Bak in een koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
Prak de ricotta door de gorgonzola. Bestrijk de brus­chetta met het kaasmengsel en leg de plakjes nectarine erop.
Besprenkel met de balsamico(stroop) en bestrooi met de hazelnoten.
Bereidingstip:
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.