3 nectarines
0.5 bosje munt (fijngehakt)
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels hazelnoten
1 ciabattabrood
250 gram ricotta
100 gram gorgonzola
3 eetlepels balsamicoazijn |
Halveer de
nectarines, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne
plakjes. Meng met de munt en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de
hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof en houd apart.
Snijd de ciabatta in dikke sneetjes en bestrijk aan beide kanten met
de overige olijfolie. Bak in een koekenpan in circa 5 minuten
goudbruin.
Prak de ricotta door de gorgonzola. Bestrijk de bruschetta met het
kaasmengsel en leg de plakjes nectarine erop.
Besprenkel met de balsamico(stroop) en bestrooi met de hazelnoten.
Bereidingstip:
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je
het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met
vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo. |