Ed's keuze, Rundvlees in pindasaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 kg in blokken gesneden magere runderlappen
zout en peper
1 dl Arachideolie
2 kleingesneden uien
6 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels verkruimelde trassi
2 theelepels sambal
1 theelepel laos
2 in kleine stukjes geneden tomaat
4 eetlepels pindakaas
4 eetlepels citroensap
5 dl water
2 laurierblaadjes

Bereiding:

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de ui net begint te kleuren. Roer trassi, tomaat, sambal en laos door het vleesmengsel en bak onder voortdurend omscheppen nog twee minuten. Meng pindakaas, citroensap en water tot een glad geheel. (Desnoods water & pindakaas even verwarmen in de magnetron). Roer pindakaasmengsel en laurierblaadjes door het vleesmengsel en breng aan de kook. Draai de warmtebron laag. Leg een deksel op de pan en laat het mengsel twee uur stoven tot het vlees gaar is.