Recept 88...

Warmgerookte zalm met pasta en tomatensaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

300 g farfalle
2 tenen knoflook
1 el (olijf)olie
600 g Italiaanse roerbakgroente courgette
500 g passata di pomodoro
500 g warmgerookte zalmstukken

Bereiding:

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de zalm in stukken erover.