Recept 76...

Gegrilde witte vis met Parmaham, spek en asperges.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 stukken stevige witvis
vloeibare margarine
8 plakken Parmaham
8 plakken gerookt spek
1 kg witte asperges
100 g pijnboompitten
1 zakje Knorr saus voor Asperges
50 g boter
Ĺ theel. zout
Ĺ theel. suiker
4 gepofte aardappelen met zure room en bieslook

Bereiding:

Snijd de Parmaham in zeer fijne stukjes en het spek in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15-20 min in het hete water nagaren.
Bak ondertussen de Parmaham en het spek krokant in een droge koekenpan. Maak de saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Wrijf de stukken vis in met wat margarine en bak ze op hoog vuur gaar in de grillpan (let op, maar 1 keer keren).
Verdeel de asperges over de borden en leg ze er in kruisvorm op. Schenk de saus erover. Leg de stukken vis erop garneer de borden met de plakken gebakken spek en ham. Strooi de pijnboompitten erover.
Lekker met een gepofte aardappel en wat zure room met bieslook.