Recept 28...

Visgoulash.

IngrediŽnten voor 4 personen:

75 g ontbijtspek
2 uien
1 groene paprika
1 eetl. zonnebloemolie
150 g champignons
2 eetl. tomatenpuree
1/2 l blik tomatenblokjes op sap
1/2 theel. paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 theel. tijm (diepvries)
600 g gefileerde vis (kabeljauw, zeewolf of schol)
versgemalen peper
zout

Bereiding:

Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes. Pel de uien en snipper deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie en bak hierin het ontbijtspek lichtbruin. Voeg de uien en de paprika toe en roerbak 5 minuten. Borstel de champignons, verdeel ze in plakjes en bak ze 2 minuten mee. Meng de tomatenpuree en de tomatenblokjes met sap erdoor. Voeg paprikapoeder, geperste knoflook en tijm toe. Snijd de vis in dobbelstenen, leg ze in de saus en stoof zachtjes 8-10 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer het gerecht met bruin stokbrood.
Tips:
Het is erg lekker om groene olijven of 2 eetl. pesto aan de saus toe te voegen.