4 Kalfs T-bones
1 eetlepel boter
2 eetlepels olijfolie
1 geperst teentje knoflook,
1 blik artisjokharten (minimaal 4 stuks), in vieren gesneden
1 ontvelde vleestomaat, fijngesneden
8 zwarte olijven, zonder pit
4 eetlepels diepvries tuinboontjes
1 borrelglas droge sherry
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
zout en peper uit de molen |
Verwarm de boter
in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kalfs T-bones, om en
om, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan,
bestrooi ze met zout en vers gemalen peper en houd ze warm.
Fruit de knoflook in de olijfolie, zonder te kleuren, voeg
vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af
met sherry. Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten
zachtjes doorkoken.
Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak.
Serveer de saus apart
Lekker met groene salade (zie
Recept) en aardappel uit de oven. |