Groene salade |
Ingrediënten voor 4 personen: |
1 Hollandse kropsla |
Bereiding: |
Maak de
prinsessenboontjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm. Laat
ze in een pannetje met wat water beetgaar worden in ca. 10 minuten.
Giet ze af en laat ze in de koelkast volledig afkoelen. Kook de
eieren hard en laat ze volledig afkoelen in de koelkast. Scheur de
bladeren van de kropsla, verwijder de harde stronken en nerven, was
de sla en slinger hem droog in de slacentrifuge. Doe in een grote
slakom. Pel de ui, snijd hem in ragfijne snippers en voeg toe. Voeg
de koude prinsessenboontjes toe. Schil de komkommer, snijd ze in
blokjes van ca. 1,5 cm en voeg toe. Verwijder de zaadjes en de
zaadlijsten uit de paprika, snijd hem in kleine stukjes en voeg toe.
Voeg de kappertjes toe. Verwijder de pitten uit de olijven, snijd ze
in vieren en voeg ze toe. Voeg de gehakte peterselie toe en meng de
salade goed door elkaar. Doe alle ingrediënten voor de dressing in
de shaker en schud stevig gedurende 30 seconden. Verdeel de salade
over 4 borden. Besprenkel de salade royaal met de dressing. Snijd de
eieren in 4 parten en leg op elk bord 2 parten. Bestrooi de eieren
lichtjes met zout. |