Griekse gevulde pannenkoek

IngrediŽnten voor 6 Porties:

Dit prachtige gebak is ook wel bekend als bougatsa. Een romige griesmeelvla tussen laagjes beboterd filodeeg. Een prachtig Grieks dessert!
1 liter melk
400 g basterdsuiker
1 citroen, haal de schil er in het geheel af met een dunschiller
125 g griesmeel
4 eieren
1/4 theelepel vanille-extract
12 vellen filodeeg
225 g boter, gesmolten

Bereiding:

Verwarm de melk en citroenrasp in een steelpannetje. Roer de griesmeel erdoor met een houten lepel totdat het mengsel grondig gemengd is.
Klop de eieren, suiker en vanille tot het lichtgekleurd beslag. Doe in de pan erbij, en blijf roeren op een laag vuur, totdat het een romige vla is geworden.
Haal van het vuur, haal de citroenschil eruit, gooi deze weg en laat volledig afkoelen. Roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op komt.
Vet een bakblik ter grootte van het filodeeg in met wat boter. Bedek de bodem met 8 vellen filodeeg, maar besmeer elk vel goed met de gesmolten boter nadat je het in het bakblik legt.
Schenk de vla op het deeg. Vouw overtollig deeg over de vla. Bedek met het resterende filodeeg, bestrijk weer elk vel met boter. Maak de bovenste vellen met een mes passend aan het bakblik.
Besprenkel de bovenkant met een beetje water en bak op 180ļC. / gasovenstand 4 gedurende 30-40 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
Bestrooi met suiker en kaneel terwijl het nog warm is. Snijd op maat en serveer.