| 
			 Dit prachtige 
			gebak is ook wel bekend als bougatsa. Een romige griesmeelvla tussen 
			laagjes beboterd filodeeg. Een prachtig Grieks dessert! 
			1 liter melk  
			400 g basterdsuiker  
			1 citroen, haal de schil er in het geheel af met een dunschiller  
			125 g griesmeel  
			4 eieren  
			1/4 theelepel vanille-extract  
			12 vellen filodeeg  
			225 g boter, gesmolten   | 
		
		
			| 
			 Verwarm de melk 
			en citroenrasp in een steelpannetje. Roer de griesmeel erdoor met 
			een houten lepel totdat het mengsel grondig gemengd is. 
			Klop de eieren, suiker en vanille tot het lichtgekleurd beslag. Doe 
			in de pan erbij, en blijf roeren op een laag vuur, totdat het een 
			romige vla is geworden. 
			Haal van het vuur, haal de citroenschil eruit, gooi deze weg en laat 
			volledig afkoelen. Roer af en toe om te voorkomen dat er een vel op 
			komt. 
			Vet een bakblik ter grootte van het filodeeg in met wat boter. Bedek 
			de bodem met 8 vellen filodeeg, maar besmeer elk vel goed met de 
			gesmolten boter nadat je het in het bakblik legt. 
			Schenk de vla op het deeg. Vouw overtollig deeg over de vla. Bedek 
			met het resterende filodeeg, bestrijk weer elk vel met boter. Maak 
			de bovenste vellen met een mes passend aan het bakblik. 
			Besprenkel de bovenkant met een beetje water en bak op 180ºC. / 
			gasovenstand 4 gedurende 30-40 minuten, totdat de bovenkant 
			goudbruin is. 
			Bestrooi met suiker en kaneel terwijl het nog warm is. Snijd op maat 
			en serveer.  |