Ananasmousse.

IngrediŰnten voor 4 personen:

1 kleine verse ananas
3 dl ananassap zonder toegevoegde suikers
sap van 1/2 citroen
2 eieren
1 el suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetl. ma´szetmeel

Bereiding:

Verwijder de schil van de ananas en snij 4 schijfjes in kleine stukjes. Snij 4 flinterdunne ananasschijfjes en laat ze 50 min. drogen in de oven ( 120░C. ). Scheid het eigeel van het eiwit.
Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker tot een licht gekleurd schuim. Voeg het ananassap en het ma´szetmeel en mix. Warm het mengsel op en klop tot het lichtjes dikt. Laat even doorkoken en laat nadien afkoelen.
Klop het eiwit stijf ( u moet de kom kunnen omkeren ) en schep onder het afgekoelde mengsel. Meng er de stukjes ananas onder en citroensap naar smaak. Schep in glaasjes en versier met een schijfje gedroogde ananas.