2-3 rode pepers
(lombok rawit)
2-3 teentjes knoflook
10 kemirienoten
3 eetlepels olie
1 stengel sereh
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 kip in 8 stukken of 1 kg drumsticks
2 dl kokosmelk
zout |
Verwijder de
zaadjes uit de rode pepers.
Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel
fijn of maal ze met een staafmixer fijn.
Verhit de olie in een wadjan en bak het fijngewreven kruidenmengsel
daarin in ± 10 minuten droog.
Plet de serehstengel, voeg die samen met de blaadjes salam en
djeroek poeroet aan het kruidenmengsel toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de kip en de kokosmelk toe en laat het mengsel afgedekt op
zacht vuur ± 45 minuten koken tot de kip gaar is en de saus dik
wordt.
Laat eventueel de laatste 15 minuten zonder deksel koken.
Breng de saus met zout op smaak.
Serveer met witte rijst of nasi koening (gele rijst).
U kunt de kip na het koken nog even onder de hete grill roosteren om
een krokant bruin korstje te krijgen. |