Recept 5, Groentesoep van Oma.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 pot rundvleesbouillon - 1 kruidenbuiltje - 2 takjes selderij - 125 gram rundergehakt - nootmuskaat - zout en peper - 25 gram lettervermicelli - 150 gram bloemkool - 150 gram broccoli - 150 gram Parijse worteltjes - 1 eetlepel boter

Voorbereiding:
Breng de bouillon met de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Hang het kruidenbuiltje in de bouillon en voeg de selderijstelen toe. Laat de bouillon 20 minuten trekken. Meng intussen het gehat met nootmuskaat, zout en peper. Maak kleine soepballetjes van het gehakt. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en halveer de worteltjes. Was de groenten. Laat de boter in een grote koekenpan smelten. Bak de groenten op laag vuur 4 minuten.

Bereidingswijze:
Haal het kruidenbuiltje en selderijstelen uit de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de groenten. Voeg de gehaktballetjes en vermicelli toe aan de groenten-bouillon en laat het afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Was het selderijblad en snijd het grof. Verdeel de soep over 4 soepkommen en garneer met selderijblad.

Serveertip:
Lekker met in repen gesneden warm uienkaasbrood.