1 pot
rundvleesbouillon - 1 kruidenbuiltje - 2 takjes selderij - 125 gram
rundergehakt - nootmuskaat - zout en peper - 25 gram
lettervermicelli - 150 gram bloemkool - 150 gram broccoli - 150 gram
Parijse worteltjes - 1 eetlepel boter |
Voorbereiding:
Breng de bouillon met de aangegeven hoeveelheid water aan de kook.
Hang het kruidenbuiltje in de bouillon en voeg de selderijstelen
toe. Laat de bouillon 20 minuten trekken. Meng intussen het gehat
met nootmuskaat, zout en peper. Maak kleine soepballetjes van het
gehakt. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en halveer de
worteltjes. Was de groenten. Laat de boter in een grote koekenpan
smelten. Bak de groenten op laag vuur 4 minuten.
Bereidingswijze:
Haal het kruidenbuiltje en selderijstelen uit de bouillon. Voeg de
bouillon toe aan de groenten. Voeg de gehaktballetjes en vermicelli
toe aan de groenten-bouillon en laat het afgedekt 10 minuten
zachtjes koken. Was het selderijblad en snijd het grof. Verdeel de
soep over 4 soepkommen en garneer met selderijblad.
Serveertip:
Lekker met in repen gesneden warm uienkaasbrood. |