1 net uien, 1
pond runderlappen, 1 blikje struik hongaarse goulash, 1 laurierblad,
3 kruidnagels, peper en zout |
Uienhachee zoals
mijn oma het maakte. Zo lekker heb je het nog nooit gehad. En
simpel.
Voorbereiding:
Uien halveren en in reepjes snijden. Vlees in blokjes snijden.
Bereidingswijze:
Blokjes vlees bestrooien met peper en zout. Aanbraden in braadboter.
Dan alle uien toevoegen en op vrij hoog vuur laten staan tot het
goed heet is. Vuur lager zetten zodat het lekker suddert.
laurierblad en kruidnagels toevoegen. Dit zo 3 uur laten sudderen.
Wel om het kwartier even roeren. Als het lijkt of het aan gaat
bakken, staat het vuur te hoog. Na 2 uur en 3 kwartier de
kruidnagels en laurierblad eruit vissen. Dan het blik goulash
toevoegen. Nu even op hoger vuur goed warm laten worden. Niet te
lang, dan gaat de smaak van de goulash eraf. Klaar.
Serveertips:
Ik vind rijst erbij het lekkerst. Natuurlijk kan het ook gewoon met
aardappels. Hou je van veel vlees, dan kun je een kilo rundvlees
nemen. Hou je juist van veel uien, dan doe je er naar smaak een paar
extra uien bij.
Ook lekker om met de uien een rode en groene paprika en 1 teentje
knoflook toe te voegen. Zo heb je weer een andere hachee, die ook
weer heerlijk is. |