50 g margarine
1 grote ui
1 rode paprika
1 groene paprika
500 g magere runderlappen
75 g gerookte spekreepjes
2 teentjes knoflook
2 dl rode wijn
1 eetl. paprikapoeder
1 vleesbouillontablet
1 blikje tomatenpuree
2 vastkokende aardappelen
1 blik tomatenstukjes
zout
peper |
De ui pellen en
snipperen. Paprika's schoonmaken en in grote stukken snijden. De
runderlappen in niet al te kleine blokjes snijden. In een droge
koekenpan de spekreepjes al omscheppend 4 minuten bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten. Vlees toevoegen en 8 minuten
meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Ui, paprika en paprikapoeder
erdoor scheppen en 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven
verkruimelen. Tomatenpuree en de tomaten blokjes met sap, wijn en 1
dl water toevoegen.
Aan de kook brengen en 2 uur laten stoven.
Serveertip:
Lekker met aardappelen en kropsla of met witte rijst. |