Recept 3, Rundergoulash van Oma.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

50 g margarine
1 grote ui
1 rode paprika
1 groene paprika
500 g magere runderlappen
75 g gerookte spekreepjes
2 teentjes knoflook
2 dl rode wijn
1 eetl. paprikapoeder
1 vleesbouillontablet
1 blikje tomatenpuree
2 vastkokende aardappelen
1 blik tomatenstukjes
zout
peper

De ui pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in grote stukken snijden. De runderlappen in niet al te kleine blokjes snijden. In een droge koekenpan de spekreepjes al omscheppend 4 minuten bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten. Vlees toevoegen en 8 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Ui, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenpuree en de tomaten blokjes met sap, wijn en 1 dl water toevoegen.
Aan de kook brengen en 2 uur laten stoven.
Serveertip:
Lekker met aardappelen en kropsla of met witte rijst.