10 sjalotjes
600 g magere runderlappen
1 flesje donkerbier
4 kruidnagels
2 plakken kruidkoek
2 laurierblaadjes
40 g boter
1 bouillontablet
zout en peper |
Een oud drents
recept zoals oma hem maakte.
siepel= ui dus siepelhachee is ook wel uienhachee. let op; moet
halve dag in de bier staan.
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en marineer het minstens een
halve dag in het bier met de laurierblaadjes en de kruidnagels.
Snijd de kruidkoek in stukjes.
Verhit de boter in de pan, neem het vlees uit de marinade en bak het
rondom bruin. Schenk de marinade erbij, voeg de kruidkoek en het
bouillontablet toe en breng alles aan de kook.
Op laag vuur ca. 20 minuten laten stoven. Pel intussen de sjalotten.
Doe de hele sjalotten erin en stoof het gerecht in nog ca. 25
minuten gaar.
Serveertip:
Met aardappelpuree en rodekool. |