500 g (runder)gehakt
(naar keuze
1/2 á 1 zakje Conimex nasikruiden
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels ketjap manis
boter of margarine om te bakken
om het iets smeuiger te maken zou je er ook nog een ei bij kunnen
doen |
Een echte
TOP-bal voor de liefhebber van een lekker pittige gehaktbal bij het
avondeten of als een borrelhapje/tussendoortje
Voorbereiding:
Doe het gehakt in een kom en voeg de nasikruiden, sambal badjak en
de ketjap manis er aan toe. Kneed even door en laat een half uurtje
in de koelkast staan. Draai er of 4 grote ballen van of 8 kleintjes.
Bereidingswijze:
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin.
Zet de hittebron iets lager en laat de ballen in 15 minuten gaar
worden. Wil je er nog een lekkere jus van maken; bak een uitje mee
en nog een scheut ketjap manis.
Serveertip:
Lekker bij rijst of aardappelen met bloemkool b.v. |