200 g bloem,
mespuntzout, 1 zakje vanillesuiker, 75 gram basterdsuiker, 125 g
harde boter of margarine in kleine blokjes, 1 buisje mini m&m's,
bakpapier. |
Maak ze voor
jezelf, of geef ze cadeau aan oma of opa.
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereidingswijze:
Knip een stuk bakpapier af en leg dit op de bakplaat. Strooi de
bloem in een grote kom. Doe het zout, de vanillesuiker en de
basterdsuiker erbij en roer alles door elkaar. Doe de boterstukjes
in een kom en kneed ze met allebei je handen door de bloem. Voeg de
M&M's toe en kneed het deeg tot een bal. Verdeel het deeg in stukjes
ter grootte van een walnoot. Rol elk stukje tot een balletje, leg ze
op de bakplaat en druk ze met je hand iets plat. Bak de koekjes in
het midden van de oven in 15 a 20 min. goudbruin en gaar. Laat de
koekjes op de bakplaat helemaal afkoelen. Neem de koekjes van het
bakpapier en bewaar de koekjes die je niet opeet in een trommel. |