Recept 21, Bosbessenjam.

 

Ingrediënten voor 4 jampotten:

Bereiding:

 1 kg bosbessen of ander fruit
750 gram suiker
Verder heb je nodig.
4 jampotten
cellofaanpapier of huishoudfolie
elastiekjes

Heerlijke jam vol verse vruchten van het seizoen, zoals mijn oma het altijd maakt.
Bereidingswijze:
Kook de schoongemaakte bessen met een bodempje water tot een moes. Damp het in tot er ongeveer 2/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven.
Voeg de suiker toe en laat de jam nog 10 minuten zachtjes koken. Controleer of de jam dik genoeg is door een paar druppels op een schoteltje koud te laten worden.
Giet de hete jam in de schoongemaakte potten en sluit af met cellofaanpapier en elastiekjes.

Serveertip:
Heerlijk op een beschuitje of versgebakken broodje, maar ook aan te raden op pannenkoeken en in de yoghurt.