1 grote ui, pond
gehakt, 5 eieren, 2 kl. bamigroentepakket (liefst van AH), zak
Conimex mie, 1 pakje Honig Mix voor bami, trassi, zout, peper,
knoflook, sambal, aromat, kerrie, nootmuskaat, ketjap, paprikapoeder |
Bami van oma die
mijn zoontje zo lekker vindt
Voorbereiding:
De helft van de zak mie koken en af laten koelen, en de 5 eieren in
een schaaltje doen, peper, zout, aromat, kerrie, nootmuskaat,
ketjap, sambal, knoflook, paprikapoeder, van alles een beetje erbij
doen, alles door elkaar roeren. In een koekenpan al roerend bakken,
zodat je eier-stukjes krijgt. Ook af laten koelen.
Bereidingswijze:
Olie in een wok doen, en de ui fruiten. Het gehakt kruiden met zout
en peper en rul bakken. Hier een stukje trassie bij doen. Groente
wassen, pepers ontpitten en in kleine ringetje snijden, tomaten
ontvellen en in stukjes snijden. De tomaten bij het gehakt doen
evenals wat knoflook. De mix in water zetten volgens de
gebruiksaanwijzing. Na ongeveer 10 minuten alle groente, behalve de
tauge, erbij doen, ook de mix en een beetje sambal. Dit alles goed
roeren en gaar laten worden. Dan de tauge erbij, ei erbij en de mie
erbij. Goed door elkaar roeren en klaar is oma's bami !
Serveertip:
Eventueel wat komkommer in zuur en kroepoek erbij. |