1 kilo
rundergehakt
Gehaktkruiden, niet bang zijn
2 á 3 teentjes knoflook
2 uien
Veel paprikapoeder
Ketchup
Ketjap
1 ei
Peper, en soms wat sambal
Zout, niet te zuinig en als je denkt dat het genoeg is, dan nog een
beetje erbij.
Olie en roomboter
Verder heb je nodig:
Braadpan
Kom
Schone handen (zonder ringen/sieraden |
Zodra de
gehaktballetjes van (oma) Marjan op tafel verschijnen springen de
gasten als wilde, hongerige dieren er op af, waarop na enkele
seconden het lege bakje treurig op de tafel blijft staan. Dus dat
recept moést ik hebben en deel ik graag met jullie !
Bereidingswijze:
Snipper de ui.
Meng vervolgens alle ingredienten door elkaar en draai er mooie
hapklare ballen van (let op, ze krimpen iets in de ban, dus niet te
klein draaien).
Verhit de olie met boter in de pan en bak de gehaktballetjes mooi
bruin.
Serveertip:
Vergeet niet te proeven ! |