500 gram
sucadelapjes, 1 Ui, 50 gram boter, 1/2 eetl. tomatenpuree, 3
laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetl. azijn, 20 gram mosterd,
peper-zout. |
De echte
sudderlapjes zoals Oma ze vroeger maakte.
Voorbereiding:
Ca 5 minuten.
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui, Verhit de boter in een braadpan en wacht tot
het schuim is weggetrokken, Zet het vuur laag. Bak de sucadelapjes
aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en
zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes
glazig(ca.3 min.) Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog
1 min. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de
pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes,de
kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan.
Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur
zachtjes gaar.(ca.2.1/2 uur. Roer de mosterd, peper en zout naar
smaak door de jus.
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. |