Recept 18, Oer-Hollandse sudderlapjes.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 gram sucadelapjes, 1 Ui, 50 gram boter, 1/2 eetl. tomatenpuree, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetl. azijn, 20 gram mosterd, peper-zout.

De echte sudderlapjes zoals Oma ze vroeger maakte.
Voorbereiding:
Ca 5 minuten.

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui, Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken, Zet het vuur laag. Bak de sucadelapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig(ca.3 min.) Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 min. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes,de kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur zachtjes gaar.(ca.2.1/2 uur. Roer de mosterd, peper en zout naar smaak door de jus.

Serveertip:
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.