3 eieren, 250
gram mascarpone,2 pakken langevingers, cremovo (marsala), 200 gram
basterdsuiker, koffie.
Verder heb je nodig.
Mixer, 2 kommen om in te mixen, 2 bekers, 1 grote schaal om het
gerecht in te maken, juslepel. |
Dit recept is
bedacht door de oma van een Italiaanse vriendin van mij.
Voorbereiding:
Zet hele sterke koffie (half kopje)en laat dit afkoelen in een
soepbord(dan gaat het afkoelen sneller)en doe er vast een flinke
scheut cremovo doorheen.
Bedek de bodem van de schaal met het eerste pak langevingers.
Scheidt de eierdooiers en het eiwit van elkaar in de 2 kopjes.
Bereidingswijze:
Klop de 3 eierdooiers met de suiker totdat het heel licht van kleur
wordt (5 minuten),
Schep hierna luchtig de mascarpone erdoorheen.
Klop de 3 eiwitten in een vetvrije kom 5 minuten lang stijf en schep
dit door het eigeel mengsel heen.
Besprenkel de langevingers met het koffiemengsel gebruik hiervoor de
een juslepel. Bedek de langevingers met het eimengsel. Herhaal dit
alles,door een tweede laag langevingers bovenop te
leggen,besprenkelen met de koffie en tot slot het eimengsel er weer
overheen.
Laat de tiramisu 3 uur in de koelkast opstijven.
Serveertip:
Bestrooi de tiramisu met een beetje chocolade poeder (door een
zeefje)vlak voor het serveren. |