4 á 5 gekookte
aardappelen (bv. bewaard van de vorige dag)
3 á 4 zoute haringen met uitjes, 5 augurkjes, mayonaise of
halvanaise, 2 hardgekookte eieren, 2 tomaten, krop sla |
Dit slaatje
maakte mijn oma vroeger al en wij maken het nog steeds. Je hebt er
weinig voor nodig en het is toch lekker.
Bereidingswijze:
Aardappelen fijnprakken erdoor doen de uitjes van de haring (of snij
zelf een uitje zeer fijn), fijngesneden augurkjes en mayonaise.
Zoveel mayonaise erbij zodat het een beetje smeuig wordt. Zelf houd
ik er niet van als er te veel mayonaise in zit.
Haring in kleine stukjes snijden en erdoor heen scheppen.
Sla wassen en een schaal ermee bedekken. Salade erop uitspreiden.
Garneren met plakjes ei en tomaat. Eventueel er wat mayonaise
opspuiten. |