800 g vis filet
(ik heb het met kabeljauw gedaan)-
1 prei
1 winterpeen
1/2 komkommer
150 g champignons
sap van 1/2 citroen
4 eetlepels dille, fijngesneden
4 eetlepels peterselie, fijngesneden
2 eetlepels olie
zout
peper
olie of boter om in te vetten |
Ik kreeg dit
recept van mijn oma. Ze kan heel goed koken en als ik bij haar
logeer kook ik vaak samen met haar en dat is heel gezellig.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snij de prei in ringen en de
wortel in plakjes. Kook ze ongeveer 5 min. in een bodempje water
voor. Snij de halve komkommer en de champignons in plakjes. Je hoeft
de komkommer niet te schillen, maar het kan wel. Verhit de olie in
een koekenpan en bak de komkommer en champignon plakjes ongeveer 5
min. Vet de stukken folie in met olie of boter. Leg op elk folietje
een stuk vis. Verdeel de groente, dille en peterselie erover.
Bedruppel met een beetje citroensap en zout en peper naar smaak.
Vouw de pakketjes dicht en schuif ze in het midden van de oven. Bak
ze 25-30 min. tot de vis gaar is en .... Serveertip:
Lekker met in de schil gekookte aardappels en een Hollandse salade
met tomaat en gekookt ei. |