200 gram
zelfrijzend bakmeel
1 theel. zout
2 dl melk
1 klein losgeklopt ei
50 gram gewassen, gemengde krenten en rozijnen
1 zure appel
boter of slaolie
basterdsuiker |
Soort van kleine
pannenkoekjes, mijn oma maakte dit vroeger voor ons.
Bereidingswijze:
Doe het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom. Voeg 1,5 dl
melk en het ei toe. Roer het geheel tot een glad, dik mengsel en
verdun dit geleidelijk met de rest van de melk tot een glad beslag.
Meng er dan de krenten en rozijnen door. Schil en snipper nu pas de
appel om verkleuren te voorkomen en roer de appelsnippers meteen
door het beslag.
Smelt zoveel boter in een koekenpan dat de bodem ervan bedekt is en
leg 3 gelijke dikke porties beslag in de pan. Bak op matig vuur de
onderkant bruin en keer de drie-in-de-pan pas wanneer de bovenkant
droog is. Voeg zo nodig nog wat boter toe en bak de tweede kant
langzaam bruin totdat ze gaar zijn.
Serveertip:
Met poedersuiker of stroop. |