6 boterhammen,
witte
8 sardines, verse
50 g kaas, Parmezaanse
1 eetl. kappertjes
2 eetl. peterselie, verse, gehakte
5 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
Zout
Peperkorrel, zwarte, gemalen |
Verwarm de oven
in 8 minuten voor op 180 graden Celsius en snijd intussen de
sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en verwijder de
ruggengraat. Was de sardines zorgvuldig onder de koude kraan. Hak de
kappertjes fijn. Verkruimel de sneetjes brood.
Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook
erboven uit. Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de
kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de sardines met
dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette Ovenschaal.
Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover.
Bak de sardines in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
recept
Hoofdgerecht...
20, Mexicaanse
gehaktschotel. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
2 eetl. olie (liefst
olijfolie), 1 kop rijst, 500 g rundergehakt, 1 fijn gesnipperde ui,
1 gesnipperd teentje knoflook, 500 g tomaten, 1 kop bouillon van 2
blokjes, 1 eetl. Chilipoeder, 1 theel. zout, mespunt cayenne |
Bereiding: |
Verhit de olie, voeg de
rauwe rijst toe en laat die in de olie heel lichtgeel kleuren. Voeg
dan het verkruimelde gehakt toe, de ui en knoflook en laat het
geheel zo nog een paar min. doorfruiten. Snijd de geschilde tomaten
in stukjes en voeg die met de overige ingrediënten aan de rijst toe.
Roer alles even goed door, dan een deksel op de pan en laat het
mengsel op een laag vuur doorsudderen tot de rijst gaar is (ongeveer
45 min).
|
recept Nagerecht...
34, Gevulde ijsappel. |
Ingrediënten voor
4
personen: |
125 ml water
250 ml witte wijn
2 eetl. suiker
sap van ½ citroen
4 middelgrote appels
4 eetl. rode bessen gelei
2 eetl. sinaasappellikeur
8 eetl. ijs |
Bereiding: |
Water, witte
wijn, suiker en citroensap kort laten koken. Verwijder van de appels
de deksel, het klokhuis met een appelboor en het binnenste en laat
het ongeveer 5 minuten in het mengsel trekken. Daarna laat u de
appels in de siroop koud worden, en aansluitend legt u de appels,
goed uitgedrupt, op een glazen bord. Zet het bord koud.
Het mengsel van water en witte wijn mengt u met het gelei en de
likeur. Verdeel het ijs over de uitgeholde appels en giet er de rode
vruchtensaus over.
Serveer het meteen.
|
|