recept
Voorgerecht...
18, Gevulde sardines.
Ingrediënten voor 4 personen:
6 boterhammen, witte
8 sardines, verse
50 g kaas, Parmezaanse
1 eetl. kappertjes
2 eetl. peterselie, verse, gehakte
5 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
Zout
Peperkorrel, zwarte, gemalen
Bereiding:
Verwarm de oven in 8 minuten voor op 180 graden Celsius en snijd
intussen de sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en
verwijder de ruggengraat. Was de sardines zorgvuldig onder de koude
kraan. Hak de kappertjes fijn. Verkruimel de sneetjes brood.
Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook
erboven uit. Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de
kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de sardines met
dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette Ovenschaal.
Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover.
Bak de sardines in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
recept Hoofdgerecht...
20, Mexicaanse gehaktschotel.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetl. olie (liefst olijfolie), 1 kop rijst, 500 g rundergehakt, 1
fijn gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 500 g tomaten, 1
kop bouillon van 2 blokjes, 1 eetl. Chilipoeder, 1 theel. zout,
mespunt cayenne
Bereiding:
Verhit de olie, voeg de rauwe rijst toe en laat die in de olie heel
lichtgeel kleuren. Voeg dan het verkruimelde gehakt toe, de ui en
knoflook en laat het geheel zo nog een paar min. doorfruiten. Snijd
de geschilde tomaten in stukjes en voeg die met de overige
ingrediënten aan de rijst toe. Roer alles even goed door, dan een
deksel op de pan en laat het mengsel op een laag vuur doorsudderen
tot de rijst gaar is (ongeveer 45 min).
recept Nagerecht...
34, Gevulde ijsappel.
Ingrediënten voor 4 personen:
125 ml water
250 ml witte wijn
2 eetl. suiker
sap van ½ citroen
4 middelgrote appels
4 eetl. rode bessen gelei
2 eetl. sinaasappellikeur
8 eetl. ijs
Bereiding:
Water, witte wijn, suiker en citroensap kort laten koken. Verwijder
van de appels de deksel, het klokhuis met een appelboor en het
binnenste en laat het ongeveer 5 minuten in het mengsel trekken.
Daarna laat u de appels in de siroop koud worden, en aansluitend
legt u de appels, goed uitgedrupt, op een glazen bord. Zet het bord
koud.
Het mengsel van water en witte wijn mengt u met het gelei en de
likeur. Verdeel het ijs over de uitgeholde appels en giet er de rode
vruchtensaus over.
Serveer het meteen. |