Recept 76, Pittige varkenshaas met spek.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g varkenshaas
100 ml Calvé Brazilian Spicy Churrasco saus
100 g ontbijtspek (ongeveer 5 plakjes)
2 eetlepels paneermeel

Bereiding:

Plaats de varkenshaas in een kom en voeg 4 eetlepels Calvé Brazilian Spicy Churrasco saus toe. Bedek de varkenshaas met de saus en besprenkel met het paneermeel (dit zorgt ervoor dat de saus beter aan het vlees plakt).
Plaats de varkenshaas op de plakjes ontbijtspek en rol het vlees op zodat het compleet bedekt is.
Bak op de BBQ of grill voor ongeveer 30 minuten en draai hem elke 5 minuten. Haal het vlees van de barbecue of grill als het gaar is, laat het rusten en snijd het in plakken. Serveer het met de overgebleven Calvé Brazilian Spicy Churrasco saus.
Serveertips:
Door het vlees te bedekken met spek behoudt het vlees zijn malsheid en krijgt het een lekkere krokant korstje. Spek is zout, daarom is het niet nodig om zout toe te voegen aan dit gerecht.

   

Bron: www.calve.nl